Pasta kakaowa z awokado

image

Składniki:
– 1 dojrzałe awokado
– 2 łyżki kakao
– 2 łyżki miodu
– 6-7 daktyli
– kilkanaście orzechów laskowych

Przygotowanie:
1) orzechy rozbijamy na drobne kawałki
2) daktyle namaczamy w wodzie aż staną się miękkie
3) miąższ z awokado blendujemy z kakao, miodem i daktylami
4) dodajemy rozdrobnione orzechy i całość mieszamy (już nie przy pomocy blendera)
5) możemy dodać więcej miodu jeśli krem wyda się Wam zbyt mało słodki, zamiast miodu możecie użyć ksylitolu lub erytrolu dla zachowania niskiego IQ naszego kremu

Smacznego 🙂

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s